MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Kultowe pojazdy i pamiątki z przeszłości. Zobacz, co skrywa Muzeum PRL-u w Rudzie Śl.

NOWE
Kultowe pojazdy i pamiątki z przeszłości. Zobacz, co skrywa Muzeum PRL-u w Rudzie Śl.

Rekordowa liczba wypadków w długi weekend w Małopolsce. Wielu pijanych kierowców

Rekordowa liczba wypadków w długi weekend w Małopolsce. Wielu pijanych kierowców

Polecamy

Strażnicy graniczni odnaleźli skradziony samochód. Sprawcy usłyszą zarzuty

Strażnicy graniczni odnaleźli skradziony samochód. Sprawcy usłyszą zarzuty

Nie zostawiaj dzieci ani zwierząt w nagrzanym samochodzie!

Nie zostawiaj dzieci ani zwierząt w nagrzanym samochodzie!

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe