MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie...
fot. PIKSEL/Getty Images

To się dzieje z organizmem, gdy codziennie jesz truskawki. Są dobre dla serca, skóry i wątroby. Poznaj właściwości odżywcze truskawek

Mniejsze ryzyko zawału serca

Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie truskawek może obniżać stężenie cholesterolu frakcji LDL we krwi, a dzięki temu obniżyć ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu. Naukowcy zaobserwowali, że spożywanie 500 g truskawek miesięcznie obniża stężenie cholesterolu całkowitego o prawie 9 proc., a cholesterolu LDL – 13,5 proc.

Zobacz również

Viki Gabor kończy 17 lat! Zobaczcie jak wygląda dzisiaj

Viki Gabor kończy 17 lat! Zobaczcie jak wygląda dzisiaj

Halejcio kolejnym wzmocnieniem Sokoła Sieniawa

Halejcio kolejnym wzmocnieniem Sokoła Sieniawa

Polecamy

Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

O TYM SIĘ MÓWI
Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

Policja wodna ratowała windsurferkę na Jeziorze Narie

Policja wodna ratowała windsurferkę na Jeziorze Narie

Alkohol przyczyną kolejnych utonięć w regionie

Alkohol przyczyną kolejnych utonięć w regionie